skip to Main Content

Perhe maailmalla

Logon suunnittelu

Taustaa:

Perhe maailmalla on Kansanvalistusseuran hanke, jonka logon toivottiin kuvaavan mm. jossain päin maailmaa olevaa kotia, arkea, asumista, suomalaisuutta/ pohjoismaalaisuutta, raikkautta ja kotoisuutta. Logossa haluttiin välttää tyypillisiä ihmishahmoja ja perinteisen perheen muodostelmia, yleisiä matkailua esittäviä elementtejä tai selkeää maapalloa.

Valmis logo:

Piirissä olevat elementit ovat paikkamerkkejä, jotka symboloivat eri puolilla maapalloa asuvia perheitä. Keskellä oleva sydän kuvaa paitsi maapalloa myös läheisyyttä ja välittämistä. Paikkamerkinnät symboloivat lisäksi ihmisiä: isot ovat aikuisia ja pienet lapsia. Kaikki on sijoiteltu tasaisesti vuorotellen, jotta kaikki perhemuodot olisivat keskenään tasavertaisia, eikä vain yksittäinen tapa olla perhe nousisi erikseen esiin.

Pohjoismaisuutta kuvaa pelkistetty muotokieli, jonka on myös tarkoitus antaa luotettava ja raikas mielikuva. Kaikista elementeistä yhdessä muodostuu eräänlainen lumihiutalemainen tai kukkamainen kokonaisuus, joka kuvastaa pohjoismaista luontoa.

Logosta on mustavalkoinen, nega- ja kolme väriversiota, jotka noudattavat Kansanvalistusseuran graafisen ilmeen väripalettia.

Lisää Perhe maailmalla -hankkeesta